Twente

Eropuit met kids
Ontdek de Reggestreek

Ontdek de Reggestreek

 

De Reggestreek: Het mooiste plekje in de Tuin van Nederland

Overijssel afficheert zich als ‘de Tuin van Nederland’. Net als in uw eigen tuin, is hier veel te ontdekken. Het favoriete plekje in uw eigen tuin heeft u vast al ontdekt. Ontdek nu ook uw favoriete plek in de Tuin van Nederland: de Reggestreek.

Prachtig afwisselend landschap

De Reggestreek is een fantastische verademing en een constante verrassing ineen. Sappige weides waarop de koeien vredig grazen, omzoomd door de typische Twentse houtwallen, worden afgewisseld door onontgonnen veengebieden met schaapskuddes, golvende heidevelden die in augustus de wereld paars kleuren en bossen waar je urenlang kunt wandelen en fietsen, eekhoorntjes tegen de bomen op ziet klauteren en reeën ziet grazen.

Voor de actieve vakantieganger

Liefhebbers van rust en natuur worden op hun wenken bediend. Maar ook de actieve vakantieganger omarmt de Reggestreek met liefde. Overal zijn prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet die door de mooiste gebieden voeren. Paardrijden, kanoën, erop uit met een huifkar? Maak uw keuze in de directe omgeving. De kunst oefenen van het Twentse klootschieten, zelf aardbeien plukken, vissen in het schone en visrijke, vriendelijk kabbelende water van de Regge: aan activiteiten geen gebrek.

Kunst en Cultuur

Neem ook eens de moeite om u te verdiepen in de cultuur en historie van de Reggestreek. In kasteel De Oosterhof in Rijssen worden oude tijden mooi in beeld gebracht. Wist u trouwens dat er in het stadje Rijssen al rond het begin van de jaartelling bewoning was? De vondsten van grafheuvels, Romeinse munten en urnen staven dit met bewijs.

Het goede leven in de Reggestreek

Ontmoet de vriendelijke mensen met hun typische dialect. Vaar met een echte zomp over de Regge, zoals de vroegere handelslieden dat deden. Bezoek de markten en de gezellige terrassen. Welkom in de Reggestreek: het mooiste plekje van Overijssel!

 

[mapsmarker layer=”1″]

 

Partners

[sr-search-block]
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×