Nieuwe strandjes bij Mölke en De Grimberghoeve

Nieuwe strandjes bij Mölke en De Grimberghoeve

Vakantie aan het waterU wilt graag op vakantie aan het water. En u wilt in Nederland blijven. Aan zee bent u echter al vaker geweest en u wilt eens een keer iets anders. Denk dan eens aan de Reggestreek in Twente. Zoals de naam al zegt, stroomt het kabbelende riviertje De Regge dwars door dit gebied, met links en rechts ervan prachtige natuurgebieden. Langs deze idyllische rivier en middenin deze mooie natuurgebieden zijn onlangs diverse strandjes aangebracht. Bij Mölke en De Grimberghoeve – aangesloten bij Stichting Ontdek De Reggestreek – is dit bijvoorbeeld het geval. Hier kunt u vanaf nu dus heerlijk genieten van een vakantie aan het water.

Vakantie aan het water langs een natuurlijke rivier

De Regge was tot 1848 een rivier die vrij kon kronkelen. Hierna werd de rivier echter gekanaliseerd, waardoor de bochten uit het kronkelende riviertje verdwenen en het riviertje zijn charme enigszins verloor. Waterschap Regge en Dinkel vormt de rivier nu echter weer om naar de rivier die het oorspronkelijk was. Ruimte voor water en het verbeteren van de waterkwaliteit met innovatieve technieken spelen hierbij een belangrijke rol. De Regge is hierdoor inmiddels uitermate geschikt voor een lekkere verfrissende duik en dus voor een heerlijke vakantie aan het water. De strandjes die bij Mölke en De Grimberghoeve aan zijn gebracht, bieden hier natuurlijk prachtige mogelijkheden toe. De strandjes zelf zijn bovendien natuurlijk heerlijk om te relaxen en om van het mooie weer te genieten.

Vakantie aan het water met diverse recreatiemogelijkheden

Op De Regge worden steeds meer recreatiemogelijkheden ontplooid. Waar het reeds lange tijd mogelijk was om het riviertje per kano te ontdekken, is het sinds enkele jaren ook mogelijk om fluisterbootjes te huren. Daarnaast vaart er een rondvaartboot over De Regge, is er de mogelijkheid om de rivier met een veerpondje over te steken en worden er door de aan de rivier gelegen campings natuurlijk diverse activiteiten op en rondom het water georganiseerd. Bovendien zijn er diverse bezienswaardigheden langs De Regge te vinden, zoals een prachtige vistrap, de Pelmolen in Rijssen en prachtige oud-Saksiche en biologische boerderijen. De strandjes die onlangs bij Mölke en De Grimberghoeve aangelegd zijn, typeren natuurlijk helemaal de mogelijkheden die de Regge tegenwoordig biedt voor een vakantie aan het water: ontspanning, genieten van het weer en een perfecte uitvalsbasis voor een verfrissende duik in De Regge.

Vakantie aan het water op een camping met strand

Vakantie aan het waterWilt u genieten van een vakantie aan het water op een camping met strand? En wilt u tegelijkertijd genieten van prachtige natuur en cultuur? Kom dan genieten op de strandjes van Mölke en De Grimberghoeve en ontdek het omliggende gebied te voet of per fiets of natuurlijk vanaf het water waarin u even daarvoor nog heerlijk heeft gezwommen. Ook als u niets anders wilt dan een heerlijke ontspannen vakantie, kunt u hier terecht. Op de strandjes van Mölke en De Grimberghoeve kunt u hele dagen genieten van het prachtige weer en de gezelligheid van kinderen en volwassenen die zich prima vermaken op en langs De Regge tijdens hun vakantie aan het water!

 

 

 

 

Partners

99,3% van onze gasten beveelt ons aan!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×