De Reggehooibergen in het boek From Farm To Fork Twente

De Reggehooibergen in het boek From Farm To Fork Twente

FromFarmToFork-ReggehooibergenRecentelijk is het culinaire boek over de Health Cuisine van Twente, uit de serie From Farm to Fork gepubliceerd. In dit prachtige boek vol met heerlijke recepten is volop aandacht voor de Reggehooibergen. Het boek is een samenwerking van onder andere SVH Meesterkok Michel van Riswijk (Landhuishotel De Bloemenbeek), Chefkok Willem Dankers (Dorset), Chef-kok Jelle Wagenaar (Het Seminar Culinair Kooktheater), Chef-kok Rob Fiselier (Landgoed De Holtweijde) en studenten van de Cas Spijkers Academie Twente.

Health Cuisine is een internationaal boekproject van Nico Dingemans van Hospitality in Health over de verbinding van gezonde gastronomie & Wellness met daarin 12 chefs in 12 bestemmingen. Landen die al bezocht zijn, zijn Spanje, Thailand en China. Ook over Nederland hebben is een hoofdstuk geschreven met bijzondere aandacht voor Twentse streekproducten. In de nazomer van 2012 bleek dat het hoofdstuk verrassend groter is geworden dan voorzien. Er is toen besloten om een apart boek uit te geven over Twente als “zusje van” Health Cuisine.

In het boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan gezond gastronomisch koken met ambachtelijke streekproducten. De Chef-koks halen hun ingrediënten voor de gerechten zoveel mogelijk dichtbij huis: De restaurants hebben een eigen moestuin of werken nauw samen met boeren en tuinders in de buurt.  In veel van de gepresenteerde gerechten staat het rundvlees van Harry’s Farm centraal. Harry’s Farm heeft zich gespecialiseerd in Black & Red Angus runderen. Angus runderen zijn oorspronkelijk van het Schotse ras en dit is een van de weinige kuddes die in Nederland grazen. De koeien met kalfjes van dit zeer vriendelijke ras lopen buiten in de wei en staan in de winter op stal. Ze hebben geen hoorns en het belangrijkste: Het vlees van de biologisch gehouden Black en Red Angus runderen heeft een onovertroffen smaak. De Red Agnus koeien vindt u bij Biologische Boerderij het Exoo en Biologische Boerderij Erve Woolderink.

Het boek ‘From Farm to Fork’ is te koop bij de locaties van de Reggehooibergen of te bestellen bij Bol.com. Op de hoogte blijven van Form Farm to Fork Twente? Volg ze op facebook.

 

 


Harry's Farm
from-farm-to-fork-Twente

Partners

99,3% van onze gasten beveelt ons aan!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×