Fietsen in Twente

Fietsen in Twente

Twente is een overwegend groene streek. De afgelopen jaren hebben de verschillende gemeentes in Twente een uitgebreid fietsroutenetwerk aangelegd dat onderling met elkaar is verbonden. Door middel van zogenoemde  ‘fietsknooppunten’ combineert u gemakkelijk verschillende routes. U vindt in Twente prachtige coulissenlandschappen, afgewisseld met bossen en leuke dorpjes.

Vanaf de verschillende Reggehooibergen kunt u bijvoorbeeld ook gemakkelijk naar Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug fietsen of heerlijk tussen de boerderijen door fietsen. Stop onderweg langs 1 van de vele rustpunten voor een heerlijk kop koffie of thee. Komt u in het hoogseizoen fietsen in Twente? Dan is misschien de Reggestreek Fiets4Daagse een leuke kennismaking met de regio. Tijdens de Fiets4Daagse kunt u iedere dag een andere leuke route langs natuurschoon en cultureel erfgoed fietsen. Er zijn verschillende lengtes routes, zowel voor de ongetrainde als de fanatieke fietser.

 

Go Cycling

Ook het RTL programma Go Cycling heeft Twente ontdekt als ideale fietsbestemming. Tijdens de aflevering over Twente is uitgebreid aandacht aan de omgeving van de Regge en heeft het gezin dat centraal stond in de uitzending één van de Regghooibergen bezocht. Op de biologische boerderij Het Exoo heeft men samen met boer Han de koeien gevoerd.

Bekijk hier de uitzending:

Partners

99,3% van onze gasten beveelt ons aan!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×