Bijzonder overnachten is een uitstekend voorbeeld van een cadeau om uw partner mee te verrassen. Laat uw partner merken hoeveel u van hem of haar houdt en neem uw vriend of vriendin, man of vrouw mee naar het heerlijk rustige maar tegelijkertijd zo boeiende Twentse land. Hier staan op diverse locaties de zogenaamde ‘Reggehooibergen’. Unieke accommodaties op unieke plekjes, welke bijzonder overnachten écht mogelijk maken.

reggehooibergenBijzonder overnachten als totaalconcept

Slapen in een Reggehooiberg is een schoolvoorbeeld van bijzonder overnachten. Waar vele ‘bijzondere overnachtingen’ slechts een variant zijn op bijvoorbeeld een standaard-kamertype in een hotel, is een Reggehooiberg echt een totaalconcept. Niet alleen de accommodatie zelf is top, ook de omgeving is romantisch en charmant. Samen zorgt dit voor een unieke en onvergetelijke ervaring.

Bijzonder overnachten in een bijzondere accommodatie

Hooibergen werden ooit gebruikt voor de opslag van hooi, stro en koren. Hiermee werden in de winter de dieren gevoerd. Hooibergen zijn dus altijd kenmerkend geweest voor het agrarische landschap, maar zijn hier stilletjes uit verdwenen. Gelukkig is er besef van waarde van deze unieke accommodaties her-ontstaan. Hierdoor zijn er nu weer hooibergen te vinden, ook al worden ze tegenwoordig meer voor toeristisch-recreatieve doeleinden gebruikt: ze worden ingezet voor toeristen en recreanten die graag bijzonder overnachten. Dit is logisch, want de hooiberg – met zijn vier robuuste houten palen, het rieten dak  en de dikke planken in ambachtelijke potdekstelbetimmering – is natuurlijk bij uitstek een accommodatie die sfeer ademt en zich vooral voor romantische en ontspannen overnachtingen leent. De indeling sluit hier naadloos op aan, want overal is aan gedacht: zelfs aan openslaande tuindeuren en een prachtige vide. Alles is op bijzonder overnachten gericht.

Bijzonder overnachten in een bijzondere omgeving

Molke 056Niet alleen de Hooiberg zelf is bijzonder, ook de omgeving leent zich uitstekend voor bijzonder overnachten. Het landschap waar de Reggehooibergen middenin gelegen zijn, is namelijk adembenemend mooi.  De Reggehooibergen zijn allen gelegen in De Reggestreek, een prachtig deel van Twente. Middelpunt van deze streek is natuurlijk het idyllische riviertje de Regge, maar er zijn ook vele bossen, typisch Twentse houtwallen en onontgonnen veengebieden te vinden. Betere voorwaarden voor bijzonder overnachten zijn er niet; in de Reggestreek vindt u alles.

Kom ook samen bijzonder overnachten in een Reggehooiberg!

U bent vast al helemaal in de stemming en u wilt zelf ook bijzonder overnachten. Ontdek nu de vele prachtige locaties waar u terecht kunt of neem contact op met één van de aanbieders die bijzonder overnachten écht mogelijk maken!

 

Partners

[sr-search-block]
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×